Even geduld...

Halozout behandeling

En 100% natuurlijk en bewezen behandeling!

Hoe werkt Halozout therapie bij paarden

Halozout therapie is een aanvullende therapie voor paarden

Halozout therapie wordt steeds bekender in Nederland. Vooral in de racewereld van de paarden is het al erg bekend. De paarden in de racewereld moeten een topconditie hebben. Zouttherapie is een medicijn vrije en natuurlijke therapie welke er voor zorgt dat de ademhaling van het paard geoptimaliseerd wordt. Naast het optimaliseren van de longen zorgt het ook voor het beschermen en herstellen van de huid.

Het gebruikte zout is 100% natuurlijk. Het is bijzonder werkzaam als antibacterieel, ontstekingsremmend en als anti schimmel therapie

Er word een goedgekeurde en gecertificeerde generator gebruikt. Deze verneveld het zout tot zeer fijne deeltjes welke in de lucht komen. Deze zout deeltjes ( soort fijnstof maar dan goed ) worden opgenomen door de longblaasjes. In de longblaasjes lost het zout het vastzittend slijm op. Zo worden de longblaasjes “schoongemaakt”. Hierdoor kan uw paard alle longblaasjes optimaal gebruiken. Het paard zal hierdoor fitter worden. Het fijne zout daalt ook neer op de huid, het grootste orgaan van het paard. Ook daar werkt het zout antibacterieel en ontstekingsremmend. Veel huidklachten herstellen vaak ook na zouttherapie.

Welk halozout wordt er gebruikt

Voor de Halozout therapie wordt er gebruik gemaakt van medicinaal zout. Natrium Chloride wat uit Denemarken vandaan komt. Dit is het meest onbewerkte en zuiverste zout wat er is.

Halozout generator

Halozout werkt met de meest geavanceerde machine die er is. Het zout uit deze generator wordt heel fijn vermalen. Dit zorgt ervoor dat de zoute deeltjes zo klein zijn, dat ze nog beter kunnen worden opgenomen in de luchtwegen en in de huid. (Met het blote oog is dit ook niet waar te nemen)

Zouttherapie heeft een gunstige uitwerking op de volgende aandoeningen

 • Astma
 • Ontstekingen van de bovenste en onderste luchtwegen
 • Hoesten
 • COPD (Dampigheid)
 • Schimmelinfecties aan de huid
 • Verkoudheid
 • Allergie klachten
 • Eczeem o.a. zomereczeem
 • Huidirritaties en huidontstekingen
 • Mok, Schurft
 • Wonden

Uitleg Halozout behandeling

Voor de zouttherapie wordt uw paard in een mobiele zoutkamer geplaatst. Oftewel een trailer.

Terwijl het paard in de trailer staat zal het paard het medicinaal zout inhaleren en tevens zal dit op de huid terecht komen. Vervolgens baant het zout zich een weg tot diep in de longblaasjes. Een sessie duurt 25 minuten. Na de sessie is het belangrijk dat u 25 min gaat wandelen met uw paard. Uw paard moet zijn hoofd kunnen laten zakken als hij dat wil.

Een paard kan gaan hoesten en er kan slijm uit de neus vloeien. Dit kan waterachtige witte of blanke/doorzichtige neusuitvloeiing zijn. Dit is vrij normaal en onschuldig.

Het is minder onschuldig wanneer er dik wit, groen of geel snot uit de neus van het paard komt. Dit kan betekenen dat er een ontsteking in de keel of aan de luchtwegen is, natuurlijk is het dan weer wel goed dat het witte dikke groen of gele snot eruit komt.

De longen worden zo dus schoon gemaakt tijdens de sessie.

Door de verbetering in de longen komt er meer capaciteit om te ademen voor uw paard. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal witte bloedlichaampjes doorgaans ook significant stijgt en daardoor de weerstand van het paard vergroot.

Na elke sessie zal de neusuitvloeiing, snot en hoesten etc ( indien uw paard dit heeft) steeds lichter en minder worden.

Een teken van vooruitgang.

Bij een 10 daagse sessie is het mij opgevallen bij meerdere paarden na 5 sessies het beste even  2 dagen rust kan worden ingebouwd. Na de 2 dagen rust kunnen dan de volgende 5 sessies worden voltooid.

Uw paard kan gewoon licht werk blijven verrichten. In de 2 dagen rust kan uw paard normaal trainen. Wedstrijden tussen of tijdens zouttherapie word niet geadviseerd.

Halozout therapie voor wedstrijdpaarden

Halotherapie is een dopingvrije prestatie verbeterende behandeling. In Amerika en Engeland is het hot en wordt halotherapie voor paarden veel toegepast.

Het minst stressvol voor een paard is een halotherapie in een stal of trailer.

Hoe vaak moeten paarden gebruik maken van Halozout therapie?

Elk paard reageert verschillend op de zouttherapie. Een duidelijk antwoord is er niet maar hieronder een advies waaraan gedacht kan worden.

Paarden met een niet chronische aandoening: 5 – 10 behandelingen

Paarden met medicatie: 7 – 14 behandelingen

Paarden met chronische aandoeningen: 20 -25 behandelingen

Paarden die extreem benauwd zijn: 25 – 35 behandelingen

Hoe zieker het paard is, hoe langer het herstel nodig heeft.

WordPress webdesigner Jcmwebdesign