Behandeling met Halozout

halo-zouttherapie-paard

Hoe werkt Halo zouttherapie bij paarden.

Halo zouttherapie is een aanvullende therapie voor paarden. Halo zouttherapie voor paarden wordt steeds bekender in Nederland. Vooral in de racewereld van de paarden is het al erg bekend. De paarden in de racewereld moeten een topconditie hebben. 

Zouttherapie is een medicijn vrije en natuurlijke therapie welke er voor zorgt dat de ademhaling van het paard geoptimaliseerd wordt. Naast het optimaliseren van de longen zorgt het ook voor het beschermen en herstellen van de huid. Het gebruikte zout is 100% natuurlijk. 

Het is bijzonder werkzaam als antibacterieel, ontstekingsremmend en als anti schimmel therapie. Er word een goedgekeurde en gecertificeerde generator gebruikt. Deze verneveld het zout tot zeer fijne deeltjes welke in de lucht komen. Deze zout deeltjes (soort fijnstof maar dan goed) worden opgenomen door de longblaasjes. 

In de longblaasjes lost het zout het vastzittend slijm op. Zo worden de longblaasjes “schoongemaakt”. Hierdoor kan uw paard alle longblaasjes optimaal gebruiken. Het paard zal hierdoor fitter worden. Het fijne zout daalt ook neer op de huid, het grootste orgaan van het paard. Ook daar werkt het zout antibacterieel en ontstekingsremmend. Veel huidklachten herstellen vaak ook na zouttherapie. 

Welk halozout wordt er gebruikt. 

Voor de Halo zouttherapie wordt er gebruik gemaakt van medicinaal zout. Natrium Chloride wat uit Denemarken vandaan komt. Dit is het meest onbewerkte en zuiverste zout wat er is.

Halo zoutgenerator.

Wij werken met de meest geavanceerde machine die er is. De zoute deeltjes zijn zo klein dat ze nog beter kunnen worden opgenomen in de luchtwegen en in de huid. (Met het blote oog is dit ook niet waar te nemen) 

Zouttherapie heeft een gunstige uitwerking op de volgende aandoeningen bij paarden:

  • Astma
  • Vastzittend slijm
  • Ontstekingen van de bovenste en onderste luchtwegen
  • Hoesten
  • Schimmelinfecties aan zowel huid als luchtwegen
  • Verkoudheid van acute infecties
  • Eczeem o.a. zomereczeem, staart- en maneneczeem
  • Huidirritaties en huid ontstekingen
  • Allergie klachten
  • Wonden
  • Mok
  • Schurft

Uitleg Halo paard in zoutstal zouttherapie behandeling bij paarden.

Voor de zouttherapie wordt uw paard in een zoutstal geplaatst. Terwijl het paard in de zoutstal staat zal het paard het medicinaal zout inhaleren en tevens zal dit op de huid terecht komen. Vervolgens baant het zout zich een weg tot diep in de longblaasjes. 

Een sessie duurt 55 minuten. Na de sessie is het belangrijk dat u 25 min gaat wandelen met uw paard. Uw paard moet zijn hoofd kunnen laten zakken als hij dat wil. Een paard kan gaan hoesten en er kan slijm uit de neus vloeien. Dit kan waterachtige witte of blanke/doorzichtige neusuitvloeiing zijn. Dit is vrij normaal en onschuldig.

Het is minder onschuldig wanneer er dik wit/groen of geel snot uit de neus van het paard komt. Dit kan betekenen dat er een ontsteking in de keel of aan de luchtwegen is, en natuurlijk is het dan weer wel goed dat het witte dikke groen of gele snot eruit komt. 

De longen worden zo dus schoon gemaakt tijdens de sessie. Door de verbetering in de longen komt er meer capaciteit om te ademen voor uw paard. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal witte bloedlichaampjes doorgaans ook significant stijgt en daardoor de weerstand van het paard vergroot.

Na de sessie zal de neusuitvloeiing, snot en hoesten (indien uw paard dit heeft) steeds lichter en minder worden. Een teken van vooruitgang.

Waar kunt u terecht voor Halo Zouttherapie.

Bij HMS Stables in Heiloo kunt u terecht voor Halo zouttherapie. Ons adres is:

HMS Stables
Kanaalweg 13 a
1851 LR Heiloo.

Wilt u een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in.

 

Scroll naar boven