Even geduld...

Over Kim

En Halo zouttherapie

Mijn Verhaal

Mijn naam is Kim Voorbach en heb sinds 2 jaar Sam, mijn lieve Nerd van een paard. Ik heb Sam gekocht terwijl ik wist dat hij allergieën had. Dit is ook uit een bloedtest naar voren gekomen.

Mij werd vertelt dat Sam vooral in de zomermaanden snel benauwd kon zijn. Sam heeft daarnaast ook COPD. Hij lijkt vaak verkouden, en tijdens het rijden komt er wit snot/slijm uit zijn neus. Zijn uithoudingsvermogen is dan ook niet al te best. Als ik ga rijden en een overgang maak naar draf dan hoest Sam ongeveer 3 tot 6 keer. In de twee jaar met Sam, heb ik van alles geprobeerd om te zorgen dat hij minder benauwd zou zijn.

Afgelopen zomer is acht keer de veearts langs geweest voor zijn benauwdheid en het vele hoesten. Helaas, alle poeders, brokken, medicijnen en andere middelen welke ik heb geprobeerd… en dit zijn er veel, helpen allemaal niet op lange termijn. Sam heb ik in de tussentijd op vlas gezet en ruwvoer alleen kuilgras (waar ik eigenlijk geen voorstander van ben).

Nu zag ik op internet dat zouttherapie mogelijk verlichting kan geven en dat er zelfs een kans bestaat om helemaal van zijn benauwdheid af te komen. Dus geen geneesmiddelen en geen veearts meer. Sam heeft begin september 2019 een tien daagse zouttherapie kuur gedaan. Het resultaat daarvan is zeer goed. Sam staat nu overdag zelfs op hooi. Hij heeft niet meer gehoest tijdens het rijden, is actiever en heeft meer uithoudingsvermogen.

Kim van Halozout

Zelf had ik niet veel verwacht van zouttherapie maar het slaat zo goed aan bij Sam dat ik inmiddels erg enthousiast ben geworden over deze natuurlijke manier om zijn problemen te behandelen. Zo enthousiast zelfs dat ik het nieuwste type zout- generator gekocht heb voor Sam. En omdat het zo goed werkt wil ik graag ook andere paarden laten profiteren van deze natuurlijke manier om diverse klachten te verlichten of zelfs verhelpen.

Nu is het half januari 2020. (Veel paarden zijn aan het hoesten rond deze periode. Het is kouder en dan zie je meer luchtwegproblemen bij paarden) Sam is sinds een paar dagen weer begonnen met hoesten zodra ik ga aandraven. Ook is zijn uithoudingsvermogen lager dan een week geleden. Als ik hem nu van het land haal dan gaan zijn neusvleugels al behoorlijk heen en weer.  Ik heb Sam meteen drie dagen achter elkaar een sessie zouttherapie gegeven. Na deze drie dagen was het hoesten weer over en merk ik duidelijk verschil met zijn looplust. Ik ben zelf heel erg benieuwd hoe Sam het blijft doen en hoe lang de verbeteringen stand houden.

Ik hou jullie op de hoogte via mijn blog.


32
Aanvragen

33
Contacten

34
Behandelingen

22
Gezonde paarden
Over Kim van Halozout
RIJDEN MET WONDER
POSEREN MET SAM

WordPress webdesigner Jcmwebdesign